Taze Sebze ve Meyvelerden Oluşan Çubuk Turşusu Buradan Alınır

Taze sebze ve meyvelerden oluşan Çubuk turşusu, Ankara’nın Çubuk ilçesine has yeşil, temiz ve eşsiz doğal havasında yetişir.

Taze sebze ve meyvelerden oluşan Çubuk turşusu için elverişli bir havaya sahiptir

Çubuk, başkent Ankara’ya 39 km uzaklıktadır. Yeşil doğası ve temiz havası ile insanı içine çeken ilçe tam bir tarım ülkesidir. İnsanı çalışkan ve samimidir. Küçüklüğümüzden beri yediğimiz o güzel sebze ve meyveler burada hala yetişmektedir. İnsanların henüz çok para değil helal kazanç mantığı vardır. Bu yüzden de çubuk turşularının tadı diğerlerinden farklıdır.

Taze sebze ve meyvelerden oluşan Çubuk turşusu ilçenin taze sebze ve meyveleri körpe olmalıdır

Özellikle salatalık turşuları çok meşhurdur. Ticari turşu yapımında öncelikle bölgede yetiştirilen salatalıklar dikkatlice toplanarak işletmelerde eleklerden geçirilir ve çeşitli boylarda ayrılır. 0, 1, 2, 3 olarak numaralandırılan salatalıklar yıkama makinelerinde yıkanıp iğnelerek bidon ya da tenekelere doldurulur. Numara ne anlama geliyor? Açılımı: 0 (sıfır) 1 (bir) ve 2 (iki) numara olarak adlandırılır. 0 numara en küçük parmak kalınlık ve uzunluğunda, 1 numara 0’ın iki katı, 2 numara da 1’in iki katı büyüklüğüdür. 0 numara daha körpe, küçük ve çiçeği dalındayken topladığı için emeği fazladır. Üzerine su, tuz, sarımsak, defne yaprağı, tane karabiber, dereotu, acı biber, ve sirke ilave edilir. Oda sıcaklığında yaklaşık bir ay kadar bekletilen turşu yenmeye hazır hale gelir. Önceleri ticari olarak yalnız salatalık turşusu yapılırken günümüzde armut, kırmızı pancar, kiraz, koruk, yumurta, kozalak, karnabahar, brokoli, kelek, fasulye, lahana, biber ve içi yapılmaktadır. Çubuk turşusunun yörede yetişen taze sebzelerden yapılıyor olması ve yapımında doğal olmayan katkı maddesi kullanılmaması nedeniyle sağlıklı ve lezzetli olması ününü artırmaktadır. Özellikle salatalık turşuları çok meşhurdur.

taze sebze ve meyvelerinden olusan cubuk turşusu

Taze sebze ve meyvelerden oluşan Çubuk turşusu için başlıca turşu çeşitlerimiz

Acur Turşusu

Ahlat (Dağ Armudu) Turşusu

Bamya Turşusu

Biberiye Turşusu (Tatlı, Acı, Kıl, Jelepeno, Cin, Tombul)

Brokoli Turşusu

Dağ Eriği Turşusu

Domates Turşusu (Yeşil, Kırmızı, Dolma, Olgun)

Ezme Turşusu,

Fasulye Turşusu

Havuç Turşusu

Karışık Turşu

Karnabahar Turşusu

Kelek Sade ve Dolma Turşu

Kozalak Turşusu

Lahana Turşusu

Lüks Karışık Turşu

Mürdüm Eriği Turşusu

Pancar Turşusu (Kırmızı)

Patlıcan Turşusu (Dolma)

Salatalık (0)

Salatalık (1)

Salatalık (2)

Sarımsak Turşusu

AFİYET OLSUN… Güvenilir Alışverişin Adresi İçin cubuktursulari.com’a Tıklayınız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir