Hanımeli Turşuları Kurulumu

Çubuk’ta kışlık sebze ve meyvelerden turşu kuran ev hanımları, hem aile bütçesine hem de ilçe ekonomisine katkı sağlıyor.

Dünyaca ünlü turşusuyla meşhur olan Çubuk’ta ev hanımları salatalık, fasulye, biber, kelek, domates pancar, lahana, brokoli ve havuç gibi kışlık sebze ve meyvelerden turşu kuruyor.

Kendi evlerinde bulunan standartlara uygun atölyelerde turşu kuran hanımlar, buradan elde ettikleri gelirle hem aile bütçesine hem de ilçe ekonomisine destek veriyor.

Çubuk turşusu yapımında önemli etkenler var olduğunu söyleyen hanımlar, Çubuk turşusunun özel ve güzel olması için buranın havası ve suyu olması gerektiğini belirtiyorlar.

Turşu üreticisi Satı Ağa Özkan turşu yapımını kaynanasından öğrendiğini ve 30 yıldır turşu satarak aile bütçesine katkı verdiğini söyledi. Kazandığı parayla üç çocuğunu üniversitede okuttuğunu aktaran Özkan, zahmetli de olsa işini severek yaptığını belirtti.

Yaz kış demeden turşu kurduklarını kaydeden Koç, ” Turşu kurmayı arkadaştan kurmayı öğrendim ve 20 senedir de turşu kuruyorum. Üç çocuğum var ikisi okulu bitirdi birisi halen okuyor. Turşudan kazandıklarımızla ben de arkadaşlarım gibi çocuklarımızı okutuyorum. Şimdi kışlık sebzelerle turşu kurma mevsimi olduğu için pancardan turşu kuruyoruz” diye konuştu.

Hanimeli Tursuları Kurulumu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir