Doğal Ürün İçin Çubuk Turşusunu Seçin

Çubuk Turşuları özel olarak seçilen doğal ürünler kullanılmaktadır. En önemli özelliği ise içerisinde hiçbir kimyasal katkı maddesi kullanılmamasıdır. Çubuk Turşuları geleneksel usulle ev turşuları olarak üretilmektedir. Gönül rahatlığı içinde tüketebileceğiniz turşularımızın yapımında temizliğin yanı sıra hijyene de artı önem ve özen gösteriyoruz.

Osmanlı’da ve Anadolu turşu kültürü binlerce yıldır var. A’dan Z’ye turşu yapımı, turşu kurmanın püf noktaları, Anadolu kültüründe turşunun önemi ve özellikle Osmanlı saray mutfağında sultanların tercih ettiği turşular ve bu turşuların şifalı etkileri olmuştur.

Turşu atalarımızdan bize kalan en değerli miraslardan, nesiller boyunca mutfakların vazgeçilmezi olmuş, sofralarda baş tacı edilmiş, kendi kültürünü de beraberinde getirmiştir.

Ot, meyve ve sebzelerle, mis kokulu ve göz alıcı renkte turşuları kurmak için önemli detaylara dikkat etmek gerekir. Bunlar tuzun önemi, sirkenin gücü, sarımsağın şifası, defneyaprağının mis kokusu, dereotunu etkisi, doğal kaynak suyunun temizliği, temiz yeşil serin hava yani öncelikle bahsettiğimiz yer Ankara’nın Çubuk ilçesi olmasıdır. Kısacası Şifa ve doğallığın olduğu Anadolu’nun şirin ilçesi Çubuk’a benzer bu özellikler sizin bölgenizde de varsa aynı tadı yakala bilirsiniz.

Dünya ve Türkiye’nin ünlü turşuları arasına girmek için önce turşu severlere ve her türlü damak tadına hitap etmek gerekir.

Meyve-sebze, ot, yaprak, yaz ve kış turşuları ile aile boyu karışık bir lezzeti sizlere sunuyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir