Turşu Çeşitleri Deyince Akla Biz Geliriz

Türkiye’de turşu satışında önemli sıralarda yer alan “Çubuk Turşusu” dur. Çubuk turşusu coğrafi işareti olan bir turşudur. Yani içinde kullanılan ürünlerin oranları bile bellidir. Turşularımızın üretimi Türk Patent Enstitüsü (TPE) tarafından belirtilen oranlar doğrultusunda ve o özelliklere uygun olarak yapıyoruz. Çubuk turşusu denilince akla ilk gelen salatalık turşusu olur.

Çubuk turşusu asıl özelliğinin Ankara’nın Çubuk ilçesine özel doğal kaynak suyu yeşil temiz doğası ve Anadolu’ya has havası ile üretilmesinden kaynaklandığıdır.

Turşu çeşitleri arasında salatalık başta olmak üzere türlü turşusu, lahana turşusu, biber turşusu, yeşil domates turşusu, kırmızı domates turşusu, patlıcan dolması turşusu, lahana dolması turşusu, pancar turşusu, bamya turşusu, acı biber, tombul biber, tatlı biber turşusu, pezik turşusu, kelek, çağla, erik turşusu, fasulye turşusu gibi bir çok sebze ve meyve sayabiliriz.

Turşu geleneklerimizden gelen en doğal ürünler arasındadır. Turşu ölmeyen bir sektördür. Ölmeyen bir sektör olmasının nedeni doğal ürün olması, ayrıca prebiyotik olduğu için hem bağırsakları güçlendiriyor, hem de vücut direncini arttırıyor. Bitkisel ürünleri turşudan daha doğal olarak yiyemezsiniz. Çünkü turşunun içerisine giren ürünler turşu yapıldığında da vitaminlerini koruyor. O yüzden doğal kabul ediliyor.

Turşu kurmanın püf noktaları konusunda ise önerimiz hem maliyet hem de kurulumun sonunda acı bir son ile karşılaşmamak için biz yine paranızı ve emeklerinizi riske sokmamak adına bu lezzeti tutturmanız biraz zor olacağı için bizde sizin için hazırı var.

  1. Acur Turşusu
  2. Ahlat (Dağ Armudu) Turşusu
  3. Bamya Turşusu
  4. Biberiye Turşusu (Tatlı, Acı, Kıl, Jelepeno, Cin, Tombul)
  5. Brokoli Turşusu
  6. Dağ Eriği Turşusu
  7. Domates Turşusu (Yeşil, Kırmızı, Dolma,Olgun)
  8. Ezme Turşusu,
  9. Fasulye Turşusu
  10. Havuç Turşusu
  11. Karışık Turşu
  12. Karnabahar Turşusu
  13. Kelek Turşusu
  14. Kozalak Turşusu
  15. Lahana Turşusu
  16. Mürdüm Eriği Turşusu
  17. Pancar Turşusu (Kırmızı)
  18. Patlıcan Turşusu (Dolma)
  19. Salatalık (Bir Numara)
  20. Salatalık (İki Numara)
  21. Salatalık (Sıfır Numara)
  22. Sarımsak Turşusu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir