Uzmanından Çubuk Turşusu Yapımı Tarifi Ve Kurulumu Anlatımlı

Uzmanından Çubuk turşusu yapımı tarifi ve kurulumu bizzat birinci elden yani hanımlar anlattı. İlçede turşu kurmanın uzmanı hanımlardır.

Uzmanından çubuk turşusu yapımı tarifi ve kurulumu biraz zahmetlidir

Sizde turşu kurabilirsiniz, fakat Çubuklu hanımlar gibi bu kıvamı tutturamazsınız. Çubuk deyince akla gelen ilk şey turşu, özellikle de salatalık turşusu, bu turşuyu özel yapan ise ev yapımı turşu oluşu, Çubuk’ta turşu fabrikasyon yapımı olmaz, bütün turşular evlerde sirkeyle yapılır. Fabrikasyon olmamasından dolayı, bu yüzden ev yapımı oluyor. Fabrikasyona ve katkı maddesine karşıyız. Bizim önceliğimiz doğal ürün üretmek ve tükettirmektir. Sağlıklı bir gelecek için çalışıyoruz.

Uzmanından Çubuk turşusu yapımı tarifi ve kurulumunda dikkat edilmesi gereken Hususlar

Salatalık turşusunda ki, kıtır ifadesi, genelde evlerde yapılan turşular çabuk yumuşar. Çubuk turşusunun en önemli özelliklerinden birisi de sert ve kıtır kıtır olmasıdır. Turşu da kullandığımı kaya tuzunun da etkisi çok büyüktür. Çankırı doğal kaya tuzu makbuldür. Tuz fabrikası, tuzu Çubuk için özel yapıyor. Çubuk turşusunda limon kullanılmaz. Ama limon tuzu, tuz ve sarımsak kullanılır. Turşuda dereotu, defne yaprağı ve karabiber de olmazsa olmazlardandır. Sarımsağımızın bir önemli özelliği de Türkiye de yetişen Kastamonu Taşköprü sarımsağı olmasıdır. Turşunun kıvamını tutturmakta çok önemlidir. Zaten genel olarak Çubuk turşularının kurulumu ve lezzeti hep aynıdır.

Uzmanından Çubuk turşusu yapımı tarifi ve kurulumunda ürünün en önemli özelliği

Salatalığımızın en büyük özelliği, kendi bahçemizde kendimiz üretiriz. Turşu olacak salatalığın özellikle Çubuk’ta yetişen salatalık olması lazım. İşçilerimiz eker, büyütür, toplar sonra turşusunu yaparız. Bir de bunların numarası oluyor, bunun açıklaması şu şekilde boyutları, salatalıkları eleyen makinelerimiz var, 0, 1, 2 diye büyüklüklerine göre elekten geçiriyoruz.  Çubuk’ta kornişon salatalık turşusu kurulmaz. Kornişon salatalığı tırtıklı olur. Bizimkisi düz biraz daha büyük oluyor, 6-7 santim diyebiliriz.  Çubuk’ta turşular ailecek yapılır. Herkes kurulumu bilir. Yani herkes birbirine el verir. Lezzet tat aynı güzellikte olur.

Uzmanindan cubuk Tursusu Yapimi Tarifi Ve Kurulumu Anlatimli

Uzmanından Çubuk turşusu yapımı tarifi ve kurulumunda sonrası sadece bir kere tatmanız yeterli

Turşuları önce büyük küplere kuruyor, daha sonra ondan tarım bakanlığından onaylı pet şişelere aktarıyoruz. Turşunun dayanma süresi ağzı açılmazsa en az 2-3 yıl garantisi var. Çubuk turşusunu artık herkes tanıyor. Bu lezzeti tatmayan çok şey kaybeder. Türkiye geneli yanı sıra yurt dışından bile sipariş alıyoruz. ABD, İsviçre, Almanya, Belçika, Hollanda, Azerbaycan, Arabistan gibi birçok ülkeye uçakla turşu gönderiyoruz. İnternet’ten sürekli yurt içi ve yurt dışı siparişleri alıp kapınıza kadar gönderiyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir